Cajsa Cecilia

en morgon
 
riktig mysmorgon blev det här i höstrusket. när S sover en stund på morgonen (han är vaknar ju innan tuppen vid 05.30 typ) så vid morgon-napen runt kl 7 brukar jag antingen sova om det varit en kass natt, eller tända lite ljus, värma citronvatten och göra ett kort yogapass, för det märker jag att jag också blir pigg av. kroppen mår så bra av att få mjukas upp och bli varm. älskar fan det. jag är annars så sjukt stel i kroppen(och därav lite sur?) när jag vaknar. kul tjej. och på kvällarna är jag ofta lätt uppe i varv och då är det så jädra skönt att jorda sig lite och komma ner i kroppen igen efter att ha varit i huvudet och tänkt och stressat hela dagen. 
så det här passet tycker jag om just nu.
 
 
 
 
Sen blev det gröt på havremjölk med banan mosad i (eh gott), gröt kan jag äta morgon middag kväll, tröttnar aldrig! glöm ej den REJÄLA klicken jordnötssmör,hehe. 
 
 
 
 
och sen en liten hälsoshot! fånigt namn men sjuuuukt bra innehåll. magen och immunförsvaret gillart! här är recept på det. 

– 40 gram riven gurkmeja eller några matskedar gurkmejapulver

– 100 gram riven ingefära

– 7 dl vatten

– juice från 2 pressade apelsiner

– juice plus skal från 2 citroner

-några riv med svartpepparkvarnen

Gör så här: 

1. Skala och riv ingefäran och gurkmejan, lägg  rivet i vatten och låt det sedan sjuda i ca 30 minuter. (vattnet får ej va över 60 grader då försvinner massa bra grejjer i ingefäran)

2. Blanda juice och skal från citronerna och apelsinerna i en skål. Häll detta i en tillbringare eller flaska.

3. När ingefärablandningen har svalnat, häll det i tillbringaren med citron- och apelsinjuicen, tillsätt svartpeppar.

4. Sila bort större delar om du vill eller spara i drycken för ännu mer smak och vitaminer.

5. Förvara i kylskåp och ta en shot om dagen. Drycken håller i cirka 3 veckor. Skål!