Cajsa Cecilia

mindfully
har funderat mycket på det här med att vara på riktigt mindfully i det som en gör. de små vardagliga sakerna. att vara närvarande i det och inte redan i nästa grej i huvudet. när jag går in i min lilla stresshjärna, då vill jag och försöker jag göra tusen saker samtidigt. och det är också för att jag är den värsta av tidsoptimister som (på riktigt) TROR att jag hinner göra väldigt många saker på en timme. (typ duscha, städa undan, kolla netflix, fixa håret, lyssna på en låt, fixa mat, läsa en sida i en bok, meditera mm) ja det hörs ju att det inte går men i min hjärna verkar det ändå rimligt på något sjukt sätt. Så då blir det tillslut tandkräm på ägget och kaviar på tandborsten för att min hjärna GÅR SÅ JÄVLA SNABBT och det går ju bara inte. Närj ag duschade innan tog jag ansiktsrengöring i håret istället för schampo. Vem gör det? Men jag stod ju och tänkte på vad jag skulle skriva i det där jobbmailet som jag måste svara på och vad jag skulle handla till kvällen. Jag duschade, men var inte i duschen alls faktiskt.
 
Får också seghjärna, alltså att det blir svårt att tänka snabba tankar och hjärnan känns som seg kola, och ont i huvudet och hjärtklappning av att försöka göra saker snabbt. Det är inte min natur att göra så. Min natur är slow men den här världen gör mig stressad. Det är nog inte någons natur egentligen? och det är VERKLIGEN inte hålbart. 
 
Så jag antar att det är mitt ansvar att inte ryckas med i det snabba. Att stanna upp. 
 
När vi fick ett nytt hälsoverktyg på jobbet var en mindfullnessövning att äta ett äpple långsamt, en tugga i taget och verkligen känna efter vid varje tugga - hur smakar egentligen äpplet? hur känns en tugga i munnen? hur känns det när jag sväljer? gillar jag äpplet?
DET var på riktigt jobbigt att göra en sak så fruktansvärt långsamt och jag tror att det där är min räddning. Jag måste bli bättre på att stänga av snabbhjärnan och bara bryta, och börja göra saker jävligt långsamt som någon sorts revolt mot stressen. Vara mer slow och vara närvarande i det jag gör. 
 
Läste en fin sak om att det inte spelar någon roll om du sitter i en timme och mediterar för att sen springa till bussen och skynda dig vidare till något. Det handlar mer om helheten, att bli mer närvarande i varje stund på dagen. Allt du gör ska vara mindfully.